פסילה מנהלית

פסילה מנהלית הינה פסילה מלהחזיק ברישיון נהיגה, כאשר קיים חשד לביצוע עבירת תעבורה חמורה. פסילה מנהלית תהא לפני קיום הדיון בבית המשפט ומי שמוסמך להורות על פסילה מנהלית הינו קצין משטרה.

תקופת הפסילה נעה בין 30 ימים ל- 90 ימים, כאשר משך הפסילה הינו ביחס ישיר לחומרת העבירה.

החוק מונה מהן אותן עבירות אשר תחשבנה לעבירות חמורות ואשר בגינן, קמה סמכות לקצין המשטרה לפסול באופן מנהלית את רישיון הנהיגה של אותו נהג. כך לדוגמא, מעורבותו של אדם בתאונת דרכים תחשב לעבירה חמורה, בגינה ניתן יהיה לפסול אותו מלהחזיק רישיון נהיגה באופן מנהלי.
פסילה מנהלית

שימוע טרם מתן החלטה על פסילה מנהלית

עם נטילת רישיון הנהיגה במקום ביצוע העבירה, נהוג לזמן את הנהג להופיע לצורך שימוע בפני קצין משטרה מוסמך זאת, בחלוף מספר ימים בודדים.

במהלך השימוע ניתנת לנהג החשוד בביצוע עבירת התעבורה זכות טיעון. משמעות הדברים הינה כי הנהג מעלה את כל טיעוניו ובהם, את גרסתו. לבסוף, יוחלט באם לפסול את רישיון הנהיגה של הנהג או לא.

קמה חשיבות גדולה בהיוועצות בעו"ד מומחה בדיני תעבורה ואף בשכירת שירותיו של עו"ד כזה לצורך ייצוג בשימוע. שכן, העלאת טענות משפטיות ולחלופין, הצגת גרסת הנהג בדרך הנכונה, תהוונה אבן דרך להליך המשפטי כולו.

מאמר זה נכתב ע"י
תמונה של עו"ד סיוון כהן
עו"ד סיוון כהן

בוגרת הפקולטה היוקרתית למשפטים של אוניברסיטת בר אילן, שם עשיתי תואר ראשון במשפטים LL.B. ותואר שני בהצטיינות.

התחלתי לעסוק בתחום המשפט הפלילי עוד כשהייתי סטודנטית במסגרת עבודתי במשרדו של עוה"ד אבי חימי; ואף עשיתי השתלמות בתחום הענישה הפלילית הבינלאומית במסגרת תוכנית לימודית באוניברסיטה האוסטרלית "מונש" (Monash Universty).

את ההתמחות שלי עשיתי במשרדי הסנגוריה הציבורית (מחוז ת"א-מרכז) ולאחר מכן חזרתי לעבוד במשרדו של עוה"ד אבי חימי עד שפתחתי את המשרד שלי.

מאמרים ומידע נוסף

במספר לא מבוטל של מקרים, בהם מבצע אדם עבירת תעבורה וכאשר מוגש כנגדו כתב אישום בגינה, יכול ואף תוגש כנגדו בקשה לפסילתו מלהחזיק ברישיון נהיגה

המון נהגים נקלעים לדילמה כאשר הם נדרשים לעבור בדיקה לגילוי אלכוהול על-ידי שוטר. רובם ישאלו האם כדאי לי לסרב לבדיקה? אם כן, התשובה לשאלה זו

תחום דיני התעבורה מסווג בישראל כחלק מהמשפט הפלילי, ולפיכך, בין אם העניין נוגע לנהיגה במהירות מופרזת, נהיגה תחת השפעת אלכוהול או מעבר ברמזור אדום, ובין

נהיגה בזמן פסילה הפכה תופעה שכיחה. לא אחת, שומעים אנו בחדשות על תאונות דרכים בהן מעורבים נהגים אשר נהגו בזמן פסילה או ללא רישיון נהיגה.

נהיגה תחת השפעת אלכוהול מסוכנת ומנוגדת לחוק. שתייה לשוכרה מהווה גורם ל- 20%-40% מכלל תאונות הדרכים והסיכוי של נהג שתוי להיות מעורב בתאונת דרכים קשה

נזקי הגוף הנגרמים בעקבות תאונות דרכים מהווים תחום משפטי רחב היקף, היות ויישנו מגוון לא מבוטל של תאונות שניתן לסווגן בקטגוריה הזו. המושג "תאונת דרכים"