שוטר עצר אותך לבדיקת גילוי אלכוהול – האם כדאי לך לסרב להיבדק?

המון נהגים נקלעים לדילמה כאשר הם נדרשים לעבור בדיקה לגילוי אלכוהול על-ידי שוטר. רובם ישאלו האם כדאי לי לסרב לבדיקה?
אם כן, התשובה לשאלה זו הינה חד משמעית – אל תסרבו לבצע בדיקת שכרות!

טעות קשה תהא בידו של הנהג המסרב לבצע בדיקה לגילוי אלכוהול. אמנם, מותר לנהג לסרב לעבור בדיקה לגילוי אלכוהול אך הדבר אינו מומלץ. החוק קובע כי נהג אשר יסרב לעבור בדיקה לגילוי אלכוהול יחשב כמי שנסע תחת השפעת אלכוהול.

סעיף 169 ג (א) לתקנות התעבורה קובע כי:
"היה לשוטר חשד סביר כי נוהג רכב או הממונה על רכב הוא שיכור, רשאי השוטר לדרוש ממנו להיבדק בדיקת נשיפה או למסור דוגמה של דם או של שתן לבדיקת מעבדה או לדרוש ביצוען של הבדיקות כאמור בפרק זה, כולן או חלקן."

 

בדיקת השכרות מבוצעת על-ידי במספר דרכים: על-ידי בדיקה ראשונית במכשיר הנשיפון, בדיקת מאפיינים ובדיקה במכשיר הינשוף.

שוטר עצר אותך לבדיקת גילוי אלכוהול – האם כדאי לך לסרב להיבדק?

  • הנישפון – מדובר במכשיר פשוט. למכשיר פיית פלסטיק אליה נושפים. המכשיר נותן אינדיקציה ראשונית להיות הנהג שכור. תוצאות הבדיקה במכשיר הנישפון תהייתה עובר או לא עובר. כאשר הנהג נכשל בבדיקת הנשיפון, לרוב השוטר יעבירו לבדיקה במכשיר הינשוף.
  • בדיקת מאפיינים – בדיקה המכונה "בדיקת מאפיינים". בדיקה זו באה לבחון בעיקר אני היכולות המוטוריות של הנהג. השוטר יבקש לראות האם יש השפעה של אלכוהול על גופו של הנהג לכן, יבקש ממנו ללכת על קו ישר, לגעת באפו כשעיניו עצומות וכיוצ"ב.
  • הינשוף – הינו מכשיר אלקטרוני באמצעותו נבדקת כמות אלכוהול בדמו של הנהג. הבדיקה מבוצעת על-ידי נשיפה עמוקה מריאותיו של הנהג. בתום הבדיקה יוצא פלט המעיד על תוצאותיה. 
שוטר עצר אותך לבדיקת גילוי אלכוהול – האם כדאי לך לסרב להיבדק?
עו"ד פלילי, טיפול מקצועי ואישי ביותר עם תוצאות מוכחות
טלפון ליצירת קשר:

 

האם מותר לי לסרב לעבוד בדיקה לגילוי אלכוהול?

החוק אינו קובע כל חובה חוקית לעבור בדיקה לגילוי אלכוהול לגבי מכשיר הנשיפון זאת, להבדיל ממכשיר הינשוף. לגביו, נהג שיסרב לבצע בדיקת ינשוף יחשב כמי שנהג בשכרות.

 

מה יקרה לנהג המסרב לבצע בדיקה לגילוי אלכוהול?

1. אותו נהג יחשב כאילו נהג תחת השפעת אלכוהול.
2. בית משפט ראשי לפסול את הנהג מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של שנתיים.
לסיכום: די בסרובו של נהג בכדי להרשיע אותו בנהיגה תחת השפעת אלכוהול.
עצתי לכם: סעו בזהירות ואל תסרבו לעבור בדיקה לגילוי אלכוהול.
אם קיבלתם זימון לבית משפט על-ידי שוטר שעצר אתכם לבדיקת אלכוהול, פנו לעו"ד מנוסה ומיומן בתחום אשר יוכל לסייע לכם להתמודד עם חומר הראיות ולזהות כשלים בבדיקה.

מאמר זה נכתב ע"י
תמונה של עו"ד סיוון כהן
עו"ד סיוון כהן

בוגרת הפקולטה היוקרתית למשפטים של אוניברסיטת בר אילן, שם עשיתי תואר ראשון במשפטים LL.B. ותואר שני בהצטיינות.

התחלתי לעסוק בתחום המשפט הפלילי עוד כשהייתי סטודנטית במסגרת עבודתי במשרדו של עוה"ד אבי חימי; ואף עשיתי השתלמות בתחום הענישה הפלילית הבינלאומית במסגרת תוכנית לימודית באוניברסיטה האוסטרלית "מונש" (Monash Universty).

את ההתמחות שלי עשיתי במשרדי הסנגוריה הציבורית (מחוז ת"א-מרכז) ולאחר מכן חזרתי לעבוד במשרדו של עוה"ד אבי חימי עד שפתחתי את המשרד שלי.

מאמרים ומידע נוסף

במספר לא מבוטל של מקרים, בהם מבצע אדם עבירת תעבורה וכאשר מוגש כנגדו כתב אישום בגינה, יכול ואף תוגש כנגדו בקשה לפסילתו מלהחזיק ברישיון נהיגה

פסילה מנהלית הינה פסילה מלהחזיק ברישיון נהיגה, כאשר קיים חשד לביצוע עבירת תעבורה חמורה. פסילה מנהלית תהא לפני קיום הדיון בבית המשפט ומי שמוסמך להורות

תחום דיני התעבורה מסווג בישראל כחלק מהמשפט הפלילי, ולפיכך, בין אם העניין נוגע לנהיגה במהירות מופרזת, נהיגה תחת השפעת אלכוהול או מעבר ברמזור אדום, ובין

נהיגה בזמן פסילה הפכה תופעה שכיחה. לא אחת, שומעים אנו בחדשות על תאונות דרכים בהן מעורבים נהגים אשר נהגו בזמן פסילה או ללא רישיון נהיגה.

נהיגה תחת השפעת אלכוהול מסוכנת ומנוגדת לחוק. שתייה לשוכרה מהווה גורם ל- 20%-40% מכלל תאונות הדרכים והסיכוי של נהג שתוי להיות מעורב בתאונת דרכים קשה

נזקי הגוף הנגרמים בעקבות תאונות דרכים מהווים תחום משפטי רחב היקף, היות ויישנו מגוון לא מבוטל של תאונות שניתן לסווגן בקטגוריה הזו. המושג "תאונת דרכים"

הזינו את הטלפון לשיחה בוואטסאפ