

היי, אני סיוון כהן, עורכת הדין הפלילית שתמיד תהיה שם לצידך! נעים להכיר 🙂
בוגרת הפקולטה היוקרתית למשפטים של אוניברסיטת בר אילן, שם עשיתי תואר ראשון במשפטים LL.B. ותואר שני בהצטיינות.
התחלתי לעסוק בתחום המשפט הפלילי עוד כשהייתי סטודנטית במסגרת עבודתי במשרדו של עוה"ד אבי חימי; ואף עשיתי השתלמות בתחום הענישה הפלילית הבינלאומית באוניברסיטה האוסטרלית "מונש".
את ההתמחות שלי עשיתי במשרדי הסנגוריה הציבורית (מחוז ת"א-מרכז) ולאחר מכן חזרתי לעבוד במשרדו של עוה"ד אבי חימי עד שפתחתי את המשרד שלי.
אז ברוכים הבאים לאתר שלי, אני מחכה לשיחה מכם!
לעמוד האודות
עבירת איומים מוגדרת בסעיף 192 לחוק העונשין כמאיים על אדם בפגיעה שלא כדין בגופו, בחירותו, בנכסיו, בשמו הטוב או בפרנסתו, בכוונה להפחיד או להקניט. האיום נמדד במבחן אובייקטיבי: האם אדם סביר היה חש מאוים באותן נסיבות. אני מסייעת בניתוח ההקשר והראיות, ופועלת להציג נסיבות מקלות או לבטל את האישום במידת האפשר.
ההבחנה נעשית על פי "מבחן השליטה". אם הדובר מחזיק שליטה או השפעה על אפשרות התממשות האזהרה, מדובר באיום. לדוגמה, אם מישהו מזהיר מאירוע שאינו בשליטתו, זו אזהרה בלבד. אני בוחנת את הנסיבות המיוחדות של המקרה ומציגה בפני בית המשפט טיעונים שמדגישים את ההבדל בין איום ממשי לאזהרה שאינה פלילית.
אם זומנת לחקירה או הוגש כתב אישום, פנה מיד לעו"ד פלילי מנוסה. אני מלווה את לקוחותיי החל משלב החקירה, בוחנת את הראיות, מספקת הכוונה מקצועית בהתמודדות עם החוקרים, ופועלת לניהול ההליך הפלילי באופן שמגן על זכויות הלקוח ומוביל לתוצאה הטובה ביותר האפשרית.
בעבירת איומים נדרשת הוכחת כוונה מצד מבצע העבירה, כלומר שאדם היה מודע לטיב מעשיו ולנסיבות, ושהייתה לו כוונה להפחיד או להקניט את האדם המאוים. אני בוחנת את המקרה לעומק כדי לוודא שהכוונה מתקיימת מבחינה משפטית, ואם לא - מעלה טיעונים מתאימים כדי לערער על יסודות העבירה.
