עו"ד סיוון כהן

עתירות אסיר

כאשר אסיר מרגיש כי זכויותיו נפגעות, עתירה היא הכלי המשפטי שיכול להביא לשינוי. התמודדות מול רשויות שב"ס ומערכת המשפט דורשת ידע, ניסיון והתנהלות מדויקת. אני כאן כדי לייצג אתכם, להילחם על הזכויות המגיעות לכם ולוודא שקולכם יישמע. אם אתם או בני משפחתכם זקוקים לסיוע בהגשת עתירת אסיר, פנו אליי עוד היום כדי שנתחיל לפעול למענכם.
צריכים סיוע משפטי? צרו קשר עכשיו
השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם האפשרי

במה אני יכולה לעזור לך?

עתירות אסיר

כל אסיר או עצור רשאי להגיש עתירה מנהלית המכונה "עתירת אסיר", בנוגע לתנאי מאסרו או מעצרו. העתירה מוגשת כנגד אדם או גוף בנוגע למאסר או לתנאי המאסר. לרוב, העתירה תוגש כנגד רשויות המדינה ובהן: שירות בתי הסוהר (שב"ס), ועדת אלימות במשפחה, ועדת גילוי עריות ועוד, ו/או כנגד בעלי תפקידים הקשורים בעניין.

עתירת האסיר תוגש לבית המשפט המחוזי אשר באזור שיפוטו מצוי מתקן הכליאה בו שוהה האסיר. הדיון בעתירה יתקיים בבית משפט המחוזי בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים. לרוב, העתירה תדון בפני שופט אחד זאת, למעט כאשר מוגשת עתירה על החלטת ועדת שחרורים.

מטרת הגשת עתירת האסיר הינה הגנה על צרכיו וזכויותיו הבסיסיים של האסיר. בית המשפט, בהחלטתו בנושא העתירה, ייעזר במבחני הסבירות והמידתיות אשר נקבעו בפסיקה לצורך ביקורת על החלטת הרשות ו/או הגוף ו/או בעלי התפקיד בעניינו של האסיר. בית המשפט יבחן האם נפלו כשלים וליקויים בהחלטת הגוף השלטוני והאם החלטתו סבירה ומדתית.

 

ניתן להגיש עתירות אסיר, בין היתר, בנושאים הבאים:

• יציאה לחופשות מן הכלא
• התייחדות
• עתירה בנוגע לתנאי מאסר
• עתירה לקבלת טיפול רפואי
• עתירה כנגד החלטות של ועדות שחרורים
פנייה לעו"ד מנוסה בתחום הפלילי-מנהלי, תסייע רבות לאסיר ולמשפחתו. שכן, עו"ד מנוסה יוכל להעריך את סיכויי העתירה, לפנות לגורמים הרלבנטיים עוד בטרם העתירה ולברר עמדתם ואף להציג באופן המשפטי את צרכיו של האסיר בגוף העתירה ובפני בית המשפט.

אודות סיוון כהן
סיוון כהן
סיוון כהן

אודות עו"ד סיוון כהן

היי, אני סיוון כהן, עורכת הדין הפלילית שתמיד תהיה שם לצידך! נעים להכיר 🙂

בוגרת הפקולטה היוקרתית למשפטים של אוניברסיטת בר אילן, שם עשיתי תואר ראשון במשפטים LL.B. ותואר שני בהצטיינות.

התחלתי לעסוק בתחום המשפט הפלילי עוד כשהייתי סטודנטית במסגרת עבודתי במשרדו של עוה"ד אבי חימי; ואף עשיתי השתלמות בתחום הענישה הפלילית הבינלאומית במסגרת תוכנית לימודית באוניברסיטה האוסטרלית "מונש" (Monash Universty).

את ההתמחות שלי עשיתי במשרדי הסנגוריה הציבורית (מחוז ת"א-מרכז) ולאחר מכן חזרתי לעבוד במשרדו של עוה"ד אבי חימי עד שפתחתי את המשרד שלי.

אז ברוכים הבאים לאתר שלי, אני מחכה לשיחה מכם!

בזמן שתתקשרו אליי, תוכלו להמשיך לקרוא עליי כאן >>>

המלצות

לקוחות מספרים

צריכים סיוע משפטי? צרו קשר עכשיו
השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם האפשרי
שאלות ותשובות

שאלות ותשובות
שאני נשאלת הרבה

מהי עתירת אסיר, ובאילו מקרים ניתן להגיש אותה?
עתירת אסיר היא עתירה מנהלית שמגיש אסיר או עצור בנוגע לתנאי מאסרו או מעצרו. ניתן להגיש אותה במקרים כמו יציאה לחופשות, תנאי מאסר לא נאותים, טיפול רפואי, התייחדות, או ערעור על החלטות ועדות שחרורים. עו"ד סיוון כהן מלווה את האסיר ומשפחתו בהגשת העתירה, תוך הצגת טיעונים משפטיים ברורים ושכנועיים שיבטיחו את שמירת זכויות האסיר.
עתירות אסיר נידונות בבית המשפט המחוזי בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים, במחוז שבו שוכן מתקן הכליאה. עו"ד סיוון כהן מבטיחה הגשה מקצועית של העתירה, הכוללת ניתוח משפטי של המקרה, הצגת צרכי האסיר באופן שמדגיש את סבירות ומידתיות הבקשה, וניהול דיון משפטי יעיל מול הרשויות והגופים הרלוונטיים.
עו"ד מנוסה כמו סיוון כהן יכול לפנות לרשויות הרלוונטיות עוד לפני הגשת העתירה, לברר את עמדתן, ולנסות להשיג פתרון מהיר ללא צורך בבית משפט. אם אין ברירה אלא להגיש עתירה, עו"ד כהן מכינה מסמך משפטי מפורט, הממחיש את הבעיות והדרישות באופן מקצועי, ומשפרת את סיכויי ההצלחה בבית המשפט.
בית המשפט שוקל את עתירת האסיר באמצעות מבחני סבירות ומידתיות, הבוחנים אם החלטת הרשויות ניתנה באופן הוגן ואם יש בה כשלים הפוגעים בזכויות האסיר. עו"ד סיוון כהן מדגישה את הפגיעות בזכויות האסיר ובונה טיעון מבוסס שמראה מדוע יש לתקן את ההחלטה או להיענות לבקשת האסיר.

מאמרים ומידע מקצועי בנושא

כל אסיר או עצור רשאי להגיש עתירה מנהלית המכונה "עתירת אסיר", בנוגע לתנאי מאסרו או מעצרו. העתירה מוגשת כנגד אדם או גוף בנוגע למאסר או

באופן עקרוני, חופשות אסירים אינן מוגדרות כזכות מוקנית, אלא מסווגות כטובת הנאה שניתנות להם באישור הגורמים המוסמכים לכך מטעם שירות בתי הסוהר. עורכת הדין סיוון

פרטים שחשוב לדעת על חופשות אסירים המקור החקיקתי המסדיר את נושא חופשות אסירים מהכלא בישראל הינו פקודת הנציבות מס' 04.40.00. חופשה מהכלא איננה זכות המוקנית

צריכים סיוע משפטי?
צרו קשר כבר עכשיו או השאירו פרטים ונחזר אליכם

הזינו את הטלפון לשיחה בוואטסאפ