הכול על ביטול צו עיכוב יציאה מהארץ

מתעניינים בדרכים לביטול צו עיכוב יציאה מהארץ? עורכת הדין סיוון כהן מסבירה שצו עיכוב יציאה מהארץ נעשה על פי רוב כנגד מי שמואשם בעבירה פלילית, או בהקשר להוצאה לפועל על רקע חובות מסוגים שונים. מדובר בצו שמופיע במחשב בביקורת הגבולות ומונע מהאדם שכנגדו הוצא הצו כל אפשרות ליציאה מהארץ, גם אם ברשותו כרטיס טיסה.

לדוגמה, מטרת הטלת הצו בהליך הפלילי היא להבטיח שהאדם החשוד אכן יגיע אל החקירה, אל הדיונים המתקיימים בבתי המשפט ואו לריצוי עונשו. בהליכי גירושין מוטל הצו על פי רוב למניעת התרחיש שבו עוזב הבעל לחו"ל עם או ללא הילדים, תוך שהוא מותיר מאחוריו אישה עגונה ומתחמק מתשלום המזונות.

חשוב להבהיר שהצו אינו מהווה צעד של ענישה, אלא כלי שהמשטרה, הפרקליטות ובית המשפט רשאים לעשות בו שימוש רק בנסיבות שבהן קיימת הצדקה לכך, כמו לדוגמה במקרה של הליך פלילי, כשישנו חשש מצד המשטרה שיציאתו של החשוד מהארץ עשויה להזיק לחקירה או החשוד עלול להימלט מהארץ כדי לחמוק מהעמדה למשפט.

 

ביטול צו עיכוב יציאה מהארץ חלופה אחת

משמעותו של הצו היא שהאדם אינו יכול לעזוב את הארץ באף אחד ממעברי הגבול של ישראל, מאחר ופרטיו מופיעים בכל מחשבי ביקורת הגבולות. יחד עם זאת, היות וחופש התנועה מהווה זכות בסיסית מתוקף חוק יסוד כבוד האדם וחירותו, צו זה מוטל על האדם רק לאחר שנבחנו בקפידה כול יתר החלופות ובית המשפט השתכנע שקיים לבקשה זו יסוד סביר. 

דהיינו, הצו מוטל במקרים שבהם הערבות איננה יכולה להבטיח שהחשוד יתייצב לדיון בבית המשפט או לריצוי העונש שהוטל עליו. מאידך, לאחר שהוטל, קשה להביא לביטול צו עיכוב יציאה מהארץ, וכדי להצליח בזאת, נדרשת עבודה משפטית נכונה ויעילה, תוך הסתייעות בעורך דין פלילי מיומן אשר בקיא בכול התהליכים.

בנוסף, עליו להוכיח בפני בית המשפט את דחיפות וחשיבות הנסיבות שבגינן הוא נדרש לצאת מהארץ, כמו לדוגמה פרוצדורה רפואית שהוא נדרש לעבור בחו"ל, מחויבות משפחתית חשובה שלא ניתנת לדיחוי (לדוגמה בן, הורה או אח המתגורר בחו"ל על ערש דווי) וכיוצא בזה. 

כמו כן, נדרש האדם להציג ערבויות נוספות שאכן ישוב מחו"ל לצורך ההתייצבות בהליכים בהם הוא עתיד לעמוד. במידה ובית המשפט התרשם שלא קיים סיכון להימלטות מהארץ, הוא יכול לבטל את הצו באופן זמני או מלא.

 

חלופה שנייה: הגשת בקשה מנומקת ומפורטת שיש לה סיכוי גבוה להיענות מצד בית המשפט

לצורך אישור ביטול צו עיכוב יציאה מהארץ, נדרש החשוד להוכיח שמרכז חייו בישראל, לפיכך קיימת סבירות נמוכה שהוא יימלט מהארץ לשם הימנעות ממשפט.

על אף האמור לעיל, קבלת הסכמתו של בית המשפט להשהיית הצו או ביטולו, איננה דבר של מה בכך, ונדרשת התערבותו של עורך דין מנוסה בתחום, כמו עורך דין פלילי בתל אביב כל כל מקום אחר לצורך להגשת בקשה מנומקת ומפורטת, עם סיכוי גבוה להיענות מצד בית המשפט.

עורכת הדין סיוון כהן מדגישה שהדיווח למשטרת הגבולות על ביטולו של צו העיכוב מוטל, אמנם, על הנהלת בתי המשפט, אולם האחריות מוטלת גם על מי שכנגדו הצו הוצא. לפיכך, על מנת להימנע מעגמת נפש, מומלץ בכל מקרה לוודא ברשות האוכלוסין וההגירה שהצו אכן בוטל בטרם הנסיעה לחו"ל.

 

כול מה שחשוב לדעת על ביטול צו עיכוב יציאה מהארץ

מחפשים עורך דין כדי שיסייע לכם בהליכים לביטול צו עיכוב יציאה מהארץ? עורכת הדין סיוון כהן מסבירה שצו עיכוב יציאה מהארץ מהווה את אחד מהכלים אשר עומדים לרשות המשטרה, הפרקליטות ובית המשפט בהליכים פליליים, בהליכים של גירושין, בהליכי פשיטת רגל, הוצאה לפועל וכן הלאה.

במקרה של סכסוכים בתוך המשפחה, מטרת הצו היא למנוע מצב שבו אחד מבני הזוג לוקח עימו את הילדים לחו"ל ללא אישור של ההורה הנוסף, בעוד שבהליך הפלילי הוא נועד להבטיח שהאדם שנגדו הוצא הצו אכן יגיע לחקירות במשטרה, לדיונים בבית המשפט ולריצוי עונשו. משמעות הצו היא שחופש התנועה של האדם מוגבל, והוא אינו לצאת מהארץ בשום מעבר גבול, מאחר ופרטיו הועברו למחשבי ביקורת הגבולות.

 

מהי מטרת הצו?

בהקשר זה, חשוב להבהיר שצו עיכוב יציאה מהארץ איננו כלי ענישה אלא סעד המשמש את הרשויות בנסיבות שמחייבות זאת. בהליך הפלילי, רשאית המשטרה את צו עיכוב יציאה מהארץ כשהיא חוששת שהחשוד יעזוב את הארץ על מנת לחמוק מההליך הפלילי ואו לחמוק מריצוי עונשו, ואו שיציאת החשוד מהארץ עלולה להזיק לחקירה. לעתים, מהווה צו עיכוב מהארץ אחד ממגבלות השחרור של החשוד על תנאי, ובהסכמתו.

במהלך הדיון בבית המשפט על שחרור החשוד ממעצר, יכולה המשטרה לבקש שצו עיכוב יציאה מהארץ יהווה את אחד מהתנאים המגבילים, ובית המשפט רשאי לאשר זאת במידה והשתכנע שקיים יסוד סביר שהחשוד עלול שלא להתייצב לחקירות במשטרה, להליכי חקירה, לדיונים בבית המשפט או לריצוי העונש שהוטל עליו, ומנגד לא ניתן להבטיח שהאדם יתייצב בתנאים אחרים, כמו לדוגמה מתן ערבות. מאידך, לעתים מהווה צו עיכוב מהארץ כלי מקל, שעומד לרשות ההגנה לשחרור החשוד ממעצר, שהרי עדיף לו להישאר בארץ מבלי שיוכל לצאת ממנה במקום להיוותר במעצר. כדי להביא לביטול צו עיכוב יציאה מהארץ נדרש החשוד להוכיח לרשויות שאין סיכון שיימלט מהארץ כדי להימנע מהליכים פליליים ואו אחרים העומדים כנגדו, וכן שמרכז חייו בישראל וישנם גורמים הקושרים אותו לכאן, כמו משפחה, עבודה ונכסים.

 

איך מביאים לביטול הצו?

סעיף 1 בחוק-יסוד כבוד האדם וחירותו דן בעקרונות היסוד שעליהם מושתתת מדינת ישראל, שהם: ההכרה בערך האדם, בקדושת חייו ובהיותו בן-חורין, בעוד שסעיף 6 (א) קובע כי כל אדם חופשי לצאת מישראל.

אי לכך, צו עיכוב יציאה מן הארץ ניתן על ידי בית המשפט לאחר שקלול מכלול רחב של אינטרסים, כשהעיקרים שבהם הם הימנעות משיבוש הליכי המשפט ומנגד חופש התנועה. אדם המעוניין להביא לביטול צו עיכוב יציאה מהארץ שהוגש כנגדו, נדרש להוכיח כי אין סיכון שיימלט מהארץ כדי שלא להתייצב לחקירה במשטרה, לדיון בבית המשפט או לריצוי עונשו.

כמו כן, הוא נדרש להסביר את בהילות הנסיבות שבגינן עליו לצאת מהארץ (פרוצדורה רפואית בחו"ל, אירוע משפחתי שלא ניתן לדחות וכדומה), תוך כדי הצגת ערבויות נוספות שישוב מחו"ל ויתייצב לכול ההליכים העומדים כנגדו. בית המשפט רשאי להחליט על ביטול צו עיכוב יציאה מהארץ באופן זמני או באופן מוחלט במידה והתרשם שהיציאה מהארץ איננה מאיימת על ההליך הפלילי ואיננה מסכנת את שלום הציבור.

 

ביטול צו עיכוב יציאה מהארץ בהליכים פליליים

כיצד ניתן לבטל את הצו?

מחפשים דרכים לביטול צו עיכוב יציאה מהארץ שהוצא כנגדכם? צו עיכוב יציאה מהארץ מוגדר כאחד מהכלים שעומדים לרשות הפרקליטות, המשטרה ובית המשפט בהליכי הוצאה לפועל, בהליכי גירושין, פשיטת רגל ובהליכים פליליים.

כשמדובר בהליכי גירושין ואו סכסוכים בתוך המשפחה, שאז הצו נועד על פי רוב למנוע תרחיש של חטיפת הילדים לחו"ל על ידי בןבת הזוג, בעוד שבהליך הפלילי נועד הצו להבטיח את הגעתו של האדם לחקירות, התייצבותו בדיונים המתקיימים בבית המשפט ואו לריצוי עונשו.

במקרים שבהם מוטל על אדם צו עיכוב יציאה מהארץ, מועברים פרטיו למחשבי ביקורת הגבולות, וכול ניסיון שלו לצאת מהארץ באחד מ- 20 מעברי הגבול נדון מראש לכישלון, שכן בנסיבות הללו תופיע התרעה במחשבים.

 

הדרכים שבהן יש לנקוט כדי להביא לביטול הצו

עורכת דין סיוון כהן מציינת שעל מנת להביא לביטול צו עיכוב יציאה מהארץ, נדרש החשוד להוכיח לרשויות שאין סיכון שיימלט לחו"ל כדי להימנע מחקירה במשטרה ואו מכול הליך פלילי כזה או אחר. הוא נדרש להוכיח גם שמרכז חייו כאן בישראל, אם באמצעות חיי

משפחה הקושרים אותו אל הארץ ואם באמצעות עבודה, רכוש, נכסים או דבר שקושר אותו לכאן.

בנוסף, עליו להציג ערבויות אחרות שישוב מחו"ל לצורך ההתייצבות בהליכים העתידיים. מעבר לכול אלו, על החשוד להצדיק את דחיפות ו/או חשיבות הנסיבות שבגינן הוא מבקש לצאת מהארץ, כמו פרוצדורה רפואית או ניתוח דחוף שנקבע בחו"ל, אירוע משפחתי שמתקיים במדינה אחרת (כמו חתונה או ברית מילה של הנכד), יציאה מהארץ לצרכים עסקיים וכיוצא בזה.

 

עבודה משפטית נכונה ויעילה והגשת בקשה משכנעת ומנומקת

כשמדובר בהליך הפלילי, הכתובת לביטול צו עיכוב יציאה מהארץ היא בית המשפט. לבית המשפט נתונה הסמכות לבטל את הצו באופן זמני ואף באופן מוחלט כנגד החשוד בפלילים, במידה והוא סבור שאין ביציאה מהארץ כדי לסכן את ההליך הפלילי ואו להוות איום על שלום הציבור.

עם זאת, כדאי להיות מודעים לכך שהבקשה לביטול צו עיכוב יציאה מהארץ היא מסוג הבקשות שבתי המשפט אינם ששים להיעתר להן בקלות, וכדי להצליח במשימה נדרשת עבודה משפטית נכונה ויעילה. לפיכך, במידה ומעוניינים להביא לביטולו של הצו, מומלץ להסתייע בעורך דין פלילי מיומן הבקיא בהליכים, לצורך הגשת בקשה משכנעת ומנומקת היטב וייצוג משפטי מיטבי.

ביטול צו עיכוב יציאה מהארץ חלופה אחת

מאמר זה נכתב ע"י
מאמרים נוספים בנושא צו עיכוב יציאה מהארץ

שוקלים להגיש בקשה לביה"מ לביטול צו עיכוב יציאה מהארץ? בנסיבות הללו, מוטב כי תסתייעו בעורך דין פלילי מנוסה המתמחה בתחום. מדובר בצו שיפוטי המונע מהאדם