עו"ד סיוון כהן

עבירות סמים

אני מייצגת, מייעצת ועוזרת לאנשים להתמודד במצבים הכי קשים שהם פגשו ויפגשו. אין דבר יותר מפחיד מלהיות מנותק מהעולם, בסיטואציה שאתה לא יודע מה לעשות בה, בידיעה שכל דבר הכי קטן יכול לסיים את החיים שלכם כמו שאתם מכירים אותם היום. אני כאן, בדיוק בשביל זה, בשבילכם ובשביל המשפחות שלכם. צרו איתי קשר עוד היום כדי שאוכל לעזור לכם!
צריכים סיוע משפטי? צרו קשר עכשיו
השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם האפשרי

במה אני יכולה לעזור לך?

אני מעשן קנאביס באישור – האם מותר לי לנהוג

הבדלי הענישה בין עבירת הסחר בסמים לבין החזקת סם לשימוש עצמי

כנגזרת לחומרת העבירה, כך גם חומר העונש אשר יוטל על מבצע העבירה. המחוקק עורך אבחנה בענישה כך, שבגין עבירת סחר בסמים יכול ויוטל עונש של עד 20 שנות מאסר ואילו בגין עבירה של החזקה לשימוש עצמי יוטל עונש של עד 3 שנות מאסר.
בפועל, הענישה היא אינדיבידואלית ותלויה בגורמים נוספים כגון: קיומו של עבר פלילי, עבירות נוספות בתחום הסמים, סוג הסם המוחזק, מידת ההתנהלות של הנאשם בתיק ועוד.

כך לדוגמה, ניתן לראות כי בתיק (ת"פ 59983-05-17) נגזר על צעיר שהחזיק  699.30 גרם נטו של קנבוס (קנביס) והורשע בהחזקת סמים שלא לצריכה עצמית עונש של 350 שעות עבודה לתועלת הציבור למרות הכמות הגדולה שהחזיק. במקרה זה, ביהמ"ש התחשב בגילו הצעיר של הנאשם ורצונו להשתקם.

בתיק (ת"פ 35202-05-15) הורשע הנאשם בסחר בסם מסוכן לפי ס' 13 לפקודת הסמים המסוכנים ובנוסף גם בעבירות גידול ייצור והכנת סמים (לפי ס' 6 לפקודת הסמים) והחזקת סמים לשימוש עצמי. השופט גזר עליו חודשיים של עבודות שירות, מאסר על תנאי וקנס של 1000 ₪ בלבד. בין שיקוליו ציין השופט כי הנאשם עבר תהליך שיקומי משמעותי וביצע את העבירות בגיל "צעיר" יחסית ולכן הטלת עונש מאסר צפויה לפגוע בו קשות. עוד ציין השופט במקרה זה כי אמנם סחר בסמים היא עבירה הנמנית ברף הגבוה של עבירות הסמים אך עבירה זו בוצעה בסם "קל" מסוג קנביס.

לאור ההבדלים השונים בין העבירות ולאור חומרת העבירה של ייבוא, ייצוא ואספקה של סמים שעלולה להביא לעונש מאסר של עד 20 שנה, ישנה חשיבות רבה בשכירת שירותיו של עו"ד פלילי מומחה לתחום ספציפי זה, אשר יכול לעמוד על ההבדל ועל הדקויות בין המקרים השונים ובכך לשנות את חומרת כתב האישום או את מצבו של הנאשם.

עו"ד סיוון כהן, הינה עו"ד פלילי מומחית בתחום הסמים בעלת ניסיון רב והצלחות מוכחות בייצוג נאשמים אשר הוגש כנגדם כתב אישום בגין עבירות סחר בסמים מסוכנים.

עבירות סמים
אודות סיוון כהן
סיוון כהן
סיוון כהן

אודות עו"ד סיוון כהן

היי, אני סיוון כהן, עורכת הדין הפלילית שתמיד תהיה שם לצידך! נעים להכיר 🙂

בוגרת הפקולטה היוקרתית למשפטים של אוניברסיטת בר אילן, שם עשיתי תואר ראשון במשפטים LL.B. ותואר שני בהצטיינות.

התחלתי לעסוק בתחום המשפט הפלילי עוד כשהייתי סטודנטית במסגרת עבודתי במשרדו של עוה"ד אבי חימי; ואף עשיתי השתלמות בתחום הענישה הפלילית הבינלאומית במסגרת תוכנית לימודית באוניברסיטה האוסטרלית "מונש" (Monash Universty).

את ההתמחות שלי עשיתי במשרדי הסנגוריה הציבורית (מחוז ת"א-מרכז) ולאחר מכן חזרתי לעבוד במשרדו של עוה"ד אבי חימי עד שפתחתי את המשרד שלי.

אז ברוכים הבאים לאתר שלי, אני מחכה לשיחה מכם!

בזמן שתתקשרו אליי, תוכלו להמשיך לקרוא עליי כאן >>>

המלצות

לקוחות מספרים

צריכים סיוע משפטי? צרו קשר עכשיו
השאירו פרטים ואחזור אליכם בהקדם האפשרי
שאלות ותשובות

שאלות ותשובות
שאני נשאלת הרבה

מה ההבדל בין עבירת החזקת סם לשימוש עצמי לבין עבירת סחר בסמים, וכיצד עו"ד סיוון כהן יכולה לסייע?
המחוקק מבחין בין עבירות החזקת סם לשימוש עצמי, שעונשה יכול להגיע עד 3 שנות מאסר, לבין עבירות סחר בסמים, שיכולות לגרור עונש של עד 20 שנות מאסר. ההבדלים מתבטאים בכמות הסם, סוגו, ונסיבות המקרה. עו"ד סיוון כהן מתמחה בזיהוי הדקויות בכל תיק, ובונה אסטרטגיה משפטית מותאמת, שיכולה להוביל להקלות משמעותיות בעונש או לשינוי סעיפי האישום.
בתי המשפט נוטים להתחשב בתהליך שיקומי שעובר הנאשם, בעיקר אם מדובר באדם צעיר או בעבירות שבוצעו בנסיבות מקלות. לדוגמה, תיקים שבהם נאשמים הציגו הוכחות לשיקום אישי או חברתי הובילו לעונשים מופחתים, כמו עבודות שירות במקום מאסר. עו"ד סיוון כהן מציגה את ההתקדמות השיקומית של לקוחותיה, על מנת לשכנע את בית המשפט להקל בעונש ולהתמקד בשיקום במקום בענישה חמורה.
עבירות סחר בסמים נחשבות לחמורות במיוחד ועונשן עשוי להגיע לעד 20 שנות מאסר. עם זאת, דקויות כמו סוג הסם, כמותו, וגילו של הנאשם יכולות להשפיע על חומרת העונש. עו"ד סיוון כהן, בעלת ניסיון רב בתיקים מסוג זה, יודעת לנתח את הנסיבות הייחודיות של כל מקרה, לשנות את סעיפי האישום אם אפשר, ולהשיג עבור לקוחותיה תוצאות מקלות ומשמעותיות.
אישור רפואי לצריכת קנאביס אינו מתיר נהיגה תחת השפעתו. החוק רואה בשימוש בקנאביס, גם ברישיון, מצב שעלול לסכן את הציבור בזמן נהיגה. במקרה של אישום בנהיגה תחת השפעת סמים, עו"ד סיוון כהן בוחנת את כלל הנסיבות, כולל התנהלות החקירה והבדיקות שנעשו, כדי לבנות קו הגנה שמטרתו למנוע הרשעה או להפחית את חומרת העונש.

מאמרים ומידע מקצועי בנושא

עבירת סחר בסמים נחשבת לחמורה בספר החוקים, המחוקק ורשויות האכיפה עושים מאמצים רבים בכדי להילחם בתופעת זו ובסוחרי הסמים בפרט. עבירת הסחר, על נגזרותיה, נתפסת

צריכים סיוע משפטי?
צרו קשר כבר עכשיו או השאירו פרטים ונחזר אליכם

הזינו את הטלפון לשיחה בוואטסאפ