כל מה שכדאי לדעת על נהיגה תחת השפעת אלכוהול ושכרות

תרבות הבילוי שלנו, הישראלים, עשויה לעתים קרובות להוביל להענשת נהגים בגין נהיגה תחת השפעת אלכוהול ואו שכרות. במידה ואתם קוראים את השורות הללו, אזי קרוב לוודאי שגם אתם נתפסתם נוהגים תחת השפעת אלכוהול ומעורבים בהליך משפטי מסוג זה.
 

עורכת הדין סיוון כהן, עורך דין תאונות דרכים, המתמחה גם בתחום הפלילי על כלל רבדיו, דיני התעבורה והתחום המנהלי, מציינת שהעונש המינימלי לאחר הרשעה כולל שלילת הרישיון למשך שנתיים, קנס כספי, וכן מאסר על תנאי ופסילה על תנאי, זאת בנוסף לפסילה בפועל.
 

הבשורות הטובות הן שההיכרות עם החוק על כל רזיו ונפתוליו עשויה לסייע לכם במקרה הספציפי שעמו הנכם נאלצים להתמודד. החוק בישראל קובע כי כל מי שנתפס נוהג כשבליטר אחד של אוויר נשוף ישנם כ-290 מיליגרם אלכוהול (בדיקת ינשוף) או שבדמו מעל ל-50 מיליגרם אלכוהול ב-100 מיליגרם דם נחשב לשיכור.

 

שלילת הרישיון באופן מידי למשך 30 יום והגשת כתב אישום בגין נהיגה בשכרות

כל מה שכדאי לדעת על נהיגה תחת השפעת אלכוהול ושכרות
עו"ד פלילי, טיפול מקצועי ואישי ביותר עם תוצאות מוכחות
טלפון ליצירת קשר:

עורכת הדין סיוון כהן מדגישה כי אדם המסרב לעבור בדיקת שכרות על אף שהוסברה לו משמעות הסירוב, ייחשב על פי חוק אף הוא לשיכור. זאת ועוד, נהג ייחשב לשיכור גם כשבגופו נמצאים חומרים או תוצרי חילוף של חומרים המסווגים כסמים מסוכנים.
כמו כן, החוק מחמיר עם נהגים חדשים ונהגים של רכב ציבורי או רכב כבד, והם יסווגו כשיכורים במידה ובדיקת ינשוף מראה על 50 מיליגרם של אלכוהול או יותר בליטר אוויר נשוף או לחלופין 10 מיליגרם אלכוהול ב-100 מיליגרם אלכוהול. נהיגה תחת השפעת אלכוהול תוביל לשלילת הרישיון באופן מידי למשך פרק זמן של 30 יום והגשת כתב אישום בגין נהיגה בשכרות.

 

דוגמאות לכשלים במהלך ביצוע הבדיקה שעשויים לערער את אמינותה

השאלה הנוגעת לנהיגה תחת השפעת אלכוהול מוכרעת, כאמור, על ידי בדיקות ינשוף. עם זאת, טעויות אנוש או תקלות טכניות שהתרחשו במהלך ביצוע הבדיקה, עשויות לעתים קרובות להוביל להקלה בעונש ואף לזיכוי הנהג. עורך הדין המייצג הנאשם יברר באופן מעמיק על הדרך שבה התבצעה הבדיקה במטרה לאתר כשלים העשויים להביא לזיכויו של הלקוח בבית המשפט.
ניתן למנות אינספור לדוגמאות לכשלים במהלך ביצוע הבדיקה שהובילו, בסופו של דבר לזיכוי בבית המשפט, כמו בדיקת ינשוף הנערכת בטרם חלפו 15 דקות מסיום שתיית המשקה האלכוהולי ועשויה לערער את אמינות הבדיקה, וכן בדיקה המתבצעת שלא על ידי שוטר שעבר הכשרה מתאימה והוסמך לכך או בדיקה באמצעות מכשיר שלא עבר כיול ואו בדיקות תקופתיות בהתאם לכללים.

שלילת הרישיון באופן מידי למשך 30 יום והגשת כתב אישום בגין נהיגה בשכרות

מאמר זה נכתב ע"י
תמונה של עו"ד סיוון כהן
עו"ד סיוון כהן

בוגרת הפקולטה היוקרתית למשפטים של אוניברסיטת בר אילן, שם עשיתי תואר ראשון במשפטים LL.B. ותואר שני בהצטיינות.

התחלתי לעסוק בתחום המשפט הפלילי עוד כשהייתי סטודנטית במסגרת עבודתי במשרדו של עוה"ד אבי חימי; ואף עשיתי השתלמות בתחום הענישה הפלילית הבינלאומית במסגרת תוכנית לימודית באוניברסיטה האוסטרלית "מונש" (Monash Universty).

את ההתמחות שלי עשיתי במשרדי הסנגוריה הציבורית (מחוז ת"א-מרכז) ולאחר מכן חזרתי לעבוד במשרדו של עוה"ד אבי חימי עד שפתחתי את המשרד שלי.

מאמרים ומידע נוסף

נהיגה בשכרות הינה עבירה חמורה בישראל, שמסכנת חיי אדם ומובילה לענישה משמעותית. במסגרת עבודתי אני נתקלת תכופות במקרים של נהגים שנתפסו בעבירה זו ונדרשים להתמודד

במספר לא מבוטל של מקרים, בהם מבצע אדם עבירת תעבורה וכאשר מוגש כנגדו כתב אישום בגינה, יכול ואף תוגש כנגדו בקשה לפסילתו מלהחזיק ברישיון נהיגה

פסילה מנהלית הינה פסילה מלהחזיק ברישיון נהיגה, כאשר קיים חשד לביצוע עבירת תעבורה חמורה. פסילה מנהלית תהא לפני קיום הדיון בבית המשפט ומי שמוסמך להורות

המון נהגים נקלעים לדילמה כאשר הם נדרשים לעבור בדיקה לגילוי אלכוהול על-ידי שוטר. רובם ישאלו האם כדאי לי לסרב לבדיקה? אם כן, התשובה לשאלה זו

תחום דיני התעבורה מסווג בישראל כחלק מהמשפט הפלילי, ולפיכך, בין אם העניין נוגע לנהיגה במהירות מופרזת, נהיגה תחת השפעת אלכוהול או מעבר ברמזור אדום, ובין

נהיגה בזמן פסילה הפכה תופעה שכיחה. לא אחת, שומעים אנו בחדשות על תאונות דרכים בהן מעורבים נהגים אשר נהגו בזמן פסילה או ללא רישיון נהיגה.

הזינו את הטלפון לשיחה בוואטסאפ